New Zealand and Australia: Stink bug warning 2020-2021

Yeni Zelanda ve Avustralya: Kokuşmuş böcek uyarısı 2020-2021

Avustralya ve Yeni Zelanda’ya ticaret yapan gemileri olan şirketler, gemideki mürettebatın BMSB mevsimsel yönetim önlemlerini bilmesini ve farkında olmasını sağlamalıdır.

Bmsb fümigasyon şirketi ECOFUM olarak müşterilerimize BMSB risk sezonunun 1 Eylül 2020 – 30 Nisan 2021 arasında olduğunu bildirmek istiyoruz.
Avustralya ve Yeni Zelanda’ya ticaret yapan gemileri olan üyeler, gemideki mürettebatın BMSB mevsimsel yönetim önlemlerini bilmesini ve farkında olmasını sağlamalıdır.

ECOFUM PROFESSIONAL BMSB FUMİGATORS

Menşei ülkedeki gemilerin işlenmesi veya temizlenmesi gerekebilir. Mürettebat, tespitlerde BMSB ve diğer egzotik böceklerin varlığını varış limanındaki ilgili karantina otoritelerine rapor etmelidir. Kokuşmuş böcekler bulunursa veya durdurulursa ve bazı durumlarda gemiler limanlardan ve hatta kara sularından uzaklaştırılmışsa önemli sonuçlar ortaya çıkar.

Brown Marmorated Stink Bugs veya Halyomorpha halys, Yeni Zelanda ve Avustralya’ya girmek, tarım ve bahçecilik için ciddi bir zararlıdır ve sosyal bir sıkıntı olabilir.
Asya Çingene Güvesi gibi, BMSB de oceangoing gemileri yoluyla yayılabilen bir otostopçu zararlısı olarak kabul edilir.
Kış mevsiminde soğuk havalarda barınak ararlar ve ekipman, araç, makine ve diğer kargo türlerine girerler.

22 Temmuz 2010’da Yeni Zelanda Biyogüvenliği, 2020-2021 BMSB sezonu gereklilikleri ile revize bir araç ve deniz konteyneri ithalat sağlık standardı yayınladı.

İthalatçılar, Taşıtlar, Makineler ve Parçalar için İthalat Sağlık Standardı kapsamındaki gereksinimleri karşılamalıdır:

Araçlar, Makineler ve Parçalar için IHS
Araçlar, Makineler ve Parçalar için rehber doküman
İthalatçılar ayrıca Deniz Konteynerleri için İthalat Sağlık Standardını karşılamalıdır:

Tüm Ülkelerden Deniz Konteynerleri için IHS
Tüm Ülkelerden Deniz Konteynerleri için IHS için rehber doküman
Aşağıdaki ülkelerden hedeflenen araç, makine veya parça ithalatçıları, BMSB’nin Yeni Zelanda’ya girme riskini yönetmek için Yeni Zelanda Temel Endüstriler Bakanlığı’nın (MPI) gereksinimlerini karşılamalıdır.

Arnavutluk Fransa Karadağ
Andorra Gürcistan Hollanda
Ermenistan Almanya Romanya
Avusturya Yunanistan Rusya
Azerbaycan Macaristan Sırbistan
Belçika İtalya Slovakya
Bosna Hersek Japonya Slovenya
Bulgaristan, Kosova İspanya
Kanada Lihtenştayn İsviçre
Hırvatistan Luxemburg Türkiye
Çek Makedonya ABD
İthalatçılar, MPI’ya, yükün Taşıtlar, Makineler ve Parçalar için IHS gereksinimlerini karşıladığını gösteren belgeler sağlamalıdır. Kargo, Standart kapsamında BMSB yönetimini gerektiriyorsa, kargo Yeni Zelanda’ya gelmeden önce MPI Onaylı Sistem yönetimi veya MPI Onaylı Tedavi ile tedavi seçeneği vardır.

Yeni Zelanda Temel Endüstriler Bakanlığı (MPI), Taşıtlar, Makineler ve Parçalar için İthalat Heath Standardının ve Tüm Ülkelerden Deniz Konteynerleri için İthalat Heath Standardının yeni versiyonlarını yayınladı. Her iki standart da, BMSB’ye sahip olduğu bilinen ülkelerden Yeni Zelanda’ya mal ithal etme gerekliliklerinde önemli değişiklikler içermektedir.

Üyelerin, mevcut tüm yüksek riskli risklere ve uyulması gereken geçerli önlemlere tam bir genel bakış için Avustralya Hükümeti’nin web sitesine Kahverengi marmorated kokuşmuş böcek (BMSB) için mevsimsel önlemler almaları önerilir: 2019-20 Brown marmorated kokuşmuş böcek için tedavi gereksinimleri (BMSB) risk sezonu

Avustralya Tarım Bakanlığı, 2019-2020 sezonunda BMSB sezonu öncesinde gerçekleştirilecek bazı faaliyetlere dikkat çekti.

Tüm roll-on-roll-off / PCTC gemileri ayrıntılı incelemeye tabi tutulacaktır.
BMSB için zorunlu tedavi, yüksek riskli malları / yükleri hedeflemektedir.
1 Eylül 2019 tarihinde veya sonrasında hedef risk ülkelerinden birinden ihraç edilen ve 1 Mayıs 2020’den önce Avustralya’ya gelen mallar BMSB denetimlerine tabi olacaktır.
Hedef riskli mallar olarak kargolar karada rastgele denetimlere tabi tutulacaktır.
Daha detaylı bilgi için Avustralya Hükümeti Tarım ve Biyogüvenlik Bölümü Yeni Zelanda web sitelerini ziyaret edebilirsiniz.

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]

Leave Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir